Barion Pixel

JAVASLATOK A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉRE

Készítette: Georg Soldner, a Goetheanumban működő Szabad Szellemtudományi Főiskola Orvosi Szekciójának helyettes vezetője, Készült: 2020. március 3-án

A koronavírussal kapcsolatos aktuális híreket és eseményeket nyugalommal és megfontoltsággal kezeljük. Orvosi szempontból a következőket javasoljuk:

  1. Mindenki tud azért tenni, hogy a saját ellenállóképességét erősítse, ezért
    1. figyeljen az elegendő alvásra, lehetőleg minimum 6 óra,
    2. az alkohol fogyasztást és a dohányzást lehetőleg mellőzze,
    3. szervezete hőháztartására gondosan figyeljen,
    4. célszerű napközben elegendő napfényt felvenni, a megfelelő D vitamin ellátás miatt,
    5. és egészségesen kell táplálkozni.
  2. Aki magán lázat vagy megfázás jellegű tüneteket észlel, annak célszerű először otthon maradni, és magát kivizsgáltatni, mielőtt ismét munkába menne. Ez persze nem érvényes minden megfázásra, vagy kis meghűlésre, melyek ezekben a hetekben gyakran előfordulhatnak.
  3. Javasoljuk naponta 10 Globuli WALA Meteoreisen, vagy ezzel egyenértékű megelőző szer bevételét, vagy amit a háziorvos javasol.
  4. Találkozáskor és búcsúzáskor most lehet a másikat az „ázsiaia” módon is köszönteni, egy tiszteletteljes vagy egy barátságos mozdulattal, minden testi kapcsolat nélkül. A tisztes távolság megtartása most ésszerű lenne, persze úgy, hogy az még praktikus legyen.
  5. Célszerű a gyakori kézmosás és a gyakran használt kilincsek fertőtlenítése. Ez nem tartalmazza a saját kezek fertőtlenítését, mert egy alapos kézmosás az most elegendő.
  6. Fontos magatartásforma ilyen esetekben, hogy eldobható és egyszer használatos zsebkendőbe köhögjünk vagy tüsszentsünk.
  7. Pillanatnyilag egyedi esetekről hallunk, súlyos és életveszélyes esetek ritkán alakulnak ki, és ezek is inkább az idős és beteg embereket érintenek. Aki maga pl. egy szív-keringés megbetegedésekben szenved, vagy Diabetes mellitus-a van, annak fokozott elővigyázatosságot javaslunk.
  8. Abban az esetben, ha valaki megbetegedik, akkor sürgősen el kell szeparálnia magát.
  9. Az antropozófiai orvoslás oldaláról vannak olyan gyógyszerek, melyek egy koronavírusos megbetegedés esetén célszerűek, még akkor is, ha ezek hatásosságát természetesen még nem lehet egyértelműen kimondani. Kérdezzen utána a háziorvosánál. Célszerű lehet ilyen szereket beszerezni, hogy egy esetleges karantén során már kéznél legyenek.
  10.  Javasoljuk, hogy információkat csak hiteles és ellenőrzött forrásból vegyenek. Az általunk javasolt weboldalak:
    1.  koronavirus.gov.hu
    2. Válaszok-koronavírus-fertőzéssel-kapcsolatban
    3.  Nemzeti Népegészségügyi Központ
    4.  WORLDOMETERS – CORONAVIRUS STATISZTIKÁK
    5.  WHO