Megemlékezés Rudolf Steiner halálának évfordulója alkalmából

Időpont
2019. március 30. 16:00 - 18:30

Helyszín
‌Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

Megemlékezés Rudolf Steiner halálának évfordulója alkalmából

Az antropozófiai mozgalom talán legfontosabb eseménye, a Karácsonyi Gyűlés után nem sokkal mondta Rudolf Steiner Ita Wegmannak a következőket: „A Michael ellenes démonok kíméletlenül nekiláttak annak a munkának, hogy megakadályozzák Michael művének kibontakozását és elpusztítsák azt. Az ilyen szándékaikat elrejtik, és csak az emberek tudják kicsalni a démonok titkait. Csak az emberek azok, akik tudással rendelkezhetnek a démontitkokról. Az istenek ezekre a titkokra várnak, amelyeket az emberek eléjük tárnak. Csak az istenek azok, akik a démonok ezen titkait meg tudják fejteni. Az embereknek ez az áldozata, amit a démonok kikényszerített titkairól az istenek elé visznek, hárítja el e démonok sötét tevékenységét úgy, hogy ott, ahol eddig a sötétség uralkodott, ismét felragyoghat a szellemi fény. Ezek a Michael ellenes démonok szorgosan dolgoztak és gúnyosan fenyegetőztek, hogy működésbe lépnek, ha nem tudnak áttörni a Michael-impulzusok, amelyek oly erőteljesen megjelentek a Karácsonyi Gyűlésen.” – Ma már tudjuk, hogy ezen démoni erők bizony jelentős sikereket értek el.

Még tartott az első világháború, amikor Steiner a következő fontos kijelentést tette: „A legtévesebb hit, amit az emberi­ség valaha is vallott, az – ha szabad triviálisan kifejeznem ma­gam –, hogy a szellemek belenyugszanak abba, hogy mellőzik őket. Felfoghatják a szellemek önzésének, de a szellemek megbosszulják, ha itt mellőzzük őket. Ez törvény, örök érvényű szükségszerűség. És néhány jellemző dolog között, amit a jelenre nézve adhatunk, az is igaz, hogy elmondhatjuk: az emberiség jelenlegi káosza a szellemek bosszúja azért, mert olyan hosszú ideig mellőzték őket.”

A megemlékezés kísérlet arra, hogy feltárjuk, milyen okokra lehet visszavezetni a világban tapasztalható káoszt; milyen erők és ellenerők hatnak a szellemi világból; milyen világ vár az antropozófiát nem ismerő, illetve az azzal foglalkozó emberekre; és hogy milyen lehetőségek állnak a michaeli impulzushoz tartozó emberek előtt.

Dániel János Tamás előadása a Rudolf Steiner Házban 2019. március 30-án, 16,00 órakor.

Közreműködik: Vidákovits Emese – euritmia

Jellege
előadás

Részvétel
nyilvános

Részvételi díj
-

Szervező
MAT képviselő testület