WALDORF NAP A MŰCSARNOKBAN

Időpont
2019. január 16. 10:00 - 18:00

Helyszín
Műcsarnok

Eddig ritkán lehetett részünk abban, hogy nem antropozófiai alapokon működő intézmény ad helyet annak a hármas tagozódású emberképnek, amiben mi nap, mint nap gondolkozunk, tevékenykedünk, alkotunk. Ezúttal azonban így történt. A Műcsarnok jelenleg futó „Rejtett történetek” c. kiállítása a 19. század utolsó harmadától a 20. század első néhány évtizedéig világszerte kibontakozó életreform-mozgalmakat, illetve azoknak a korabeli művészetekre gyakorolt hatását mutatja be.

Ezen időszak az, amikor a Waldorf-pedagógia megjelenik a fizikai világban, Emil Molt kérésére, Rudolf Steiner és mások áldozatos munkája nyomán. A kiállításon teret kapott az antropozófia, Rudolf Steiner, ill. a Goetheanum épületének bemutatása éppúgy, mint a Kissvábhegyi első magyarországi Waldorf-iskola alapítása és alapítója dr. Nagy Emilné Göllner Mária személye is. Emellett csodálatos video interjút láthattok Városy Péter úrral, a Kissvábhegyi Waldorf Iskola egykori diákjával is.

2019. január 16-án a kiállítás keretein belül a Műcsarnok és a Magyar Waldorf Szövetség szervezésében egy egész napon át – ünnepi, fesztivál jelleggel – a Waldorf-pedagógia veszi át a főszerepet a kiállítási térben! A Műcsarnok által már meghirdetett WALDORF NAPRA hívjuk a Társaság tagjait és minden érdeklődőt!

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA MEGTEKINTHETŐ A MAGYAR WALDORF SZÖVETSÉG HONLAPJÁN:

http://mucsarnok.waldorf.hu

Jellege
-

Részvétel
nyilvános

Részvételi díj
lásd a leírást

Szervező
Magyar Waldorf Szövetség