"Lucifert az erkölccsel, Ahrimánt a megismeréssel győzhetjük le."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

Vezetőség

A MAT 2016. évi közgyűlésén megválasztott új épviselőtestült vezetőség) tagjai a közgyűlést követően megválatták a társág képviseljének Takáts Pétert és szétosztották a feladatokat egymás között.

A Rudolf Steiner Ház kéréseivel Naszályi Nóra foglalkozik, a programok, rendezvények ügyei Varga-Szemes Lászlóhoz kerültek, a MAT gazdálkodásák kérdéseit Hivessy Géza vállalta fel, míg a tagi kapcsolatok és tagsági ügyek felelőse Somogyvári Mária. Az antropozófiai életterületekkel való kapcsolattartás Mezei Katihoz került, és az informatikai kérdésekkel Drucke György  foglalkozik. A Trsaág kiadványait kezlő szerkesztőség vezetőségi kooinátora  Takáts Péter.

Az új képviselő testület (vezetőség) minden tagja fontosnak tartja azt az alapelvet, hogy csak a tagokkal együtt és velük szoros együttműködésben kívánjuk intézni a Társaság ügyeit, úgy, hogy közben a működés minden eleme teljesen átlátható legyen, annak érdekében, hogy a Rudolf Steiner Ház az antropozófia és az antropozófusok valódi otthona lehesen.

Rendezvényeink:

2018.05.11.  17:30 - 19:00   Krisztus hatása egy új szociális jövő érdekében - Michael Schmock úr, a Német Antropozófiai Társaság főtitkárának előadása

Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem
nyilvános

A Társaság képviselő testületének meghívására Budapestre látogat Michael Schmock úr, a Német Antropozófia Társaság főtitkára. Budapesti programja során egy nyilvános előadást tart a Rudolf Steiner Házban

2018. május 11-én, pénteken 18,00 órakor

KRISZTUS HATÁSA EGY ÚJ SZOCIÁLIS JÖVŐ ÉRDEKÉBEN címmel.

Napjainkban folyamatosan szociális krízisek és közösségi problémák sorozatait éljük és tapasztaljuk meg. Látjuk, és saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ma az együttműködés az emberek között, legyen az akár a hétköznapi emberi kapcsolatokban, a politikai életben, a háborús övezetekben, vagy a legszorosabb kapcsolatban, a házasságban. Állandó küzdelem folyik az emberségért, a hitelességért, a testvéri együttműködésért. Eközben a Krisztus lény itt van velünk, hogy erőt adjon az átalakuláshoz, a megújuláshoz, és ahhoz, hogy ÉN-ként felálljunk egymással szemben. De hogyan tudunk mi emberek ma ebből az erőből meríteni, és segítségével egy új közösséget építeni? Erre a nehéz kérdésre keressük a választ az este folyamán.

Bevezetőt mond Seress Attila a szociális lény és a kozmikus lény közötti összefüggésekről a Mennybemenetel kapcsán.

A szociális katasztrófák megélése kicsit olyan, mint ha mások glóriája a mennybe távozott volna el. De hova tűnt el az Első Goetheanum és mit akar a Goetheanum Világ Asszociáció?

2018.09.29.  16:00 - 18:00   A Társaság Mihály-napi ünnepe

Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem
nyilvános

A fenti időpont a Képviselőtestület által javasolt időpont, amely  az ünnep felelősének igényei szerint még változhat, ezért kérjük, hogy az időpont közeledtével ellenőrizze újra a rendezvény meghívóját! Köszönjük!

2018.12.22.  16:00 - 18:00   A Társaság karácsonyi ünnepe

Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem
nyilvános

A fenti időpont a Képviselőtestület által javasolt időpont, amely  az ünnep felelősének igényei szerint még változhat, ezért kérjük, hogy az időpont közeledtével ellenőrizze újra a rendezvény meghívóját! Köszönjük!

Kapcsolat   |    Adatkezelés   |    Impresszum