"A cselekvés iránti szeretetben élni és a másik ember akaratát megértve őt élni hagyni: ez a szabad ember alapelve."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

Robert Powell: Szófia és a mai korunkNZs 2012.08.19.

A maja naptár vége 2012-ben

Ekkor nagy jel tűnt fel az égben:
Egy asszony aki a Napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a Hold,
És az ő fejében tizenkét csillagból korona.
(Jelenések 12:1)

Szeminárium 2012. október 5-7. között a Magyarországi Szófia Alapítvány és a Sophia Foundation of North America, Choreocosmos School of Cosmic and Sacred Dance szervezésében.

Helyszín: Budapest, II.ker. Tárogató út 2-4. (IBS) 116-os terem

Program

Péntek (Okt. 5.): 
19.30 –21.00: “Szófia és a mai korunk” (nyilvános előadás)

Szombat (Okt. 6.):
 9.30–10.45:   “Szófia és a szellemi hierarchiák”
 11.15–12.30:   “Szófia lénye különböző szinteken”
 14.30–15.45:    “A maja naptár vége”
 16.15–17:30:    “Szófia és az Antropozófia”
 19.30 –21.30:   “Szófia és Mihály arkangyal”

Vasárnap (Okt. 7.):
9.30 –10.45: “Krisztus és Szófia”
11.15–12.30:  “Szófia és az Emberiség, a Tizedik hierarchia”

A szeminárium díja 12.000Ft, az önálló pénteki előadás 2.000Ft. Aug.31-ig jelentkezés esetén a szeminárium díja: 10.000Ft. Jelentkezés és egyéni kedvezményről információ: www.regulusart.hu vagy tel: 06/20-517-3314.

Étkezés: A szombati napon üdítőt és pogácsát, aprósüteményt biztosítunk a szünetekben. A két órás ebédszünetben az IBS büféjét vagy a közeli vendéglátóipari egységeket tudja igénybe venni, aki nem hoz otthonról ételt magával. A két órás vacsoraszünetben vegetáriánus étkezési lehetőséget biztosítunk a helyszínen saláták, szendvicsek, egyebek formájában. Ehhez hozzájárulásokat a helyszínen elfogadunk.

Azok, akik még nem jeleztek vissza, hogy a pénteki előadáson vesznek-e részt vagy a teljes hétvégén, kérjük jelezzék a www.regulusart.hu weboldalunkon, vagy az alábbi telefonszámon: 06/20-5173314 (Lesti László)

Ezt a hétvégét Szófia, az Isteni Bölcsesség tiszteletére szenteljük, de egyúttal a maja naptár 2012. december 21-i végződésének jelentőségére is fókuszálunk. Szófia a “Napba öltözött asszony,” aki annak a Kozmikus Bölcsességnek a hordozója, mely kulcsot adhat jelenlegi korunk megértéséhez. Meg fogjuk vizsgálni Szófia kapcsolatát az Antropozófiával. És hogy a maja naptár végét megértsük, az asztronómia területéhez fogunk fordulni, felismerve az égitestek közötti kölcsönhatásokat, mint Szófia lényének külső kifejeződéseit. Azt is felfedezzük majd, hogy az Antropozófia hogyan tekint a szellemi hierarchiák tetteire nem csak a teremtés munkájában, hanem az emberi sors formálásában is. Végül megvizsgáljuk az orosz szofiológiát, mely a következő kérdésre koncentrál: Milyen kapcsolatban áll Szófia a Szentháromsággal?

Ezen a szemináriumon Szófia lényének különböző szintjeit fogjuk tárgyalni, Szófiát szellemi és lelki szinten megközelítve, és megkísérelünk Szófia mint a Világ Lelke szolgálatában álló szellemi hierarchiák szövedékén áthatolni. Szófia kapcsolatát Mihály arkangyallal – akit ezen a hétvégén ünnepelünk - szintén meg fogjuk vizsgálni.

Megpróbáljuk megérteni a jelenlegi világhelyzetet is a csillagbölcsesség segítségével, Szófia, az Isteni Bölcsesség fényében, aki Jánosnak a Jelenések könyvében mint a “Bárány Menyasszonya” jelent meg.

Robert Powell, Ph.D: Robert egy nemzetközileg ismert előadó, szerző, euritmista és kozmológus. Angliában, Readingben született, matematikát és statisztikát tanított a Brighton Egyetemen. A Choreocosmos School of Cosmic and Sacred Dance megalapítója és a Sophia Foundation of North America társalapítója. Doktorátusát a History of the Zodiac című munkájáért kapta. Robert a Wisdom University-n tanít.  Kiadott munkái többek között a következőket tartalmazzák: The Sophia Teachings, egy hat kazettás sorozat, és a következő könyvek: Divine Sophia-Holy Wisdom, The Most Holy Trinosophia and the New Revelation of the Divine Feminine, The Sophia Teachings, The Mystery, Biography, and Destiny of Mary Magdalene, Elijah Come Again, Chronicle of the Living Christ, Christian Hermetic Astrology, The Christ Mystery, The Sign of the Son of Man in the Heavens, and The Morning Meditation in Eurythmy. Robert társszerző Kevin Dann-el a Christ and the Mayan Calendar és a The Astrological Revolution című könyvekben, és Lacquanna Paul-lal a Cosmic Dances of the Zodiac és a Cosmic Dances of the Planets című könyvekben.  A Starlight szerkesztője, mely a Sophia Foundation kétévenkénti kiadványa, és az évente megjelenő Journal for Star Wisdom-ban szintén ír. A gyógyító mozgás egy nemes formáját oktatja: az euritmia szent táncát, mint a bolygók és a zodiákusi jegyek kozmikus táncát. Robert előadásokat és szemináriumokat tart Ausztráliában, Európában, és Észak-Amerikában, és zarándokutakat vezet a világ szent helyeire.

Magyarul megjelent könyvei: „Krisztus és a maja naptár”, „A zodiákus története” és  „Az asztrológiai forradalom.” Beszerezhető: a könyvesboltokban és a www.regulusart.hu honlapon keresztül.

Robert Powell munkásságának megismertetéséhez folyamatosan zajlik könyveinek magyar nyelvre fordítása. Jelenleg a Hermetikus asztrológia című trilógiájának első kötetét fordítjuk. Ezzel párhuzamosan kerül lefordításra Anonymus Meditations on the Tarot (Utazás a Keresztény Hermeticizmusba) című műve, melynek franciáról angolra fordítását Robert Powell végezte, és melyet egyik alapvető inspirációs forrásának tart. A könyvben található 22 levélből az I. Levelet ezúton küldjük az érdeklődőknek. Néhány további elkészült Levelet és a Hermetikus asztrológia néhány részletét még a könyvek megjelenése előtt feltesszük a www.regulusart.hu honlap „Hírek, tanulmányok” menüpontja alá. Reményeink szerint ezek elősegíthetik Robert Powell világlátásának és egyben szemináriumának jobb megértését – akkor is ha a szeminárium témájával nincsenek közvetlen kapcsolatban

Bővebb információ a szerzőről és a Szófia alapítványokról:  www.sophiafoundation.org, www.astrogeographia.org.

Kapcsolat   |    Adatkezelés   |    Impresszum