"Rossz lesz a jóból, hogy ha rossz szándékkal pusztításra használják fel azt, és az, ami rossznak látszik jóra fordul, ha jók azok a lények, kik megszabják irányát. "
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

VÍZKERESZT - MEGEMLÉKEZÉS KRISZTUS FÖLDI MEGJELENÉSÉRŐLTP 2017.12.24.

2018.01.06. (szombat) 16:00 - 18:00,   Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

ünnepség, nyilvános

2018. január 6-án, szombaton délután 16 órakor

a Rudolf Steiner Házban egy ünnepi megemlékezést tartunk,

melyen Krisztus földi megjelenésére emlékezünk.

Az ünnepi rendezvény előadója Magyar Zsolt lesz.

"Azzal, hogy ma Krisztus személlyé vált, bebizonyosodott, hogy Isten felfedezhető az emberben. Ő volt az első ember a földön, akiben Isten lakozott, mely ily módon az emberiség örök és elpusztíthatatlan eszméjévé vált." (Rudolf Steiner)

.......

 „Azokban az időkben, amikor az ember földi létét a materializmus kezdte meghatározni, az ember már nem volt képes megérteni azt, hogy a Jordán keresztelőben hogyan mutatkozott meg a számára egy Földön kívüli, egy égi fejlődésének szimbóluma. Ezzel, mondhatnánk, hogy az ember elvesztette képességét a január 6-ai ünnep, Krisztus földi megjelenése lényegének megértésére, és más felé fordult. Minden érzést és érzetet, amit az ember a Golgotai Misztériummal kapcsolatban érzett, azt többé már nem a földönkívüli Krisztusra, hanem a földi Názáreti Jézusra kezdte el vonatkoztatni. És így Krisztus földi megjelenésének ünnepéből a Jézus gyermek megszületésének ünnepe lett.” Részlet Rudolf Steiner: „Északi és közép-európai szellemi impulzusok, IX. kötet. Krisztus megjelenésének ünnepe” 1921, (GA 209) című előadásából: