"Krisztus nem csupán az, akire az ember feltekint, akinél mintegy vigaszt talál, hanem a nagy előkép, akit utánozni kell, ahogy a halált legyőzi."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

Krisztus hatása egy új szociális jövő érdekében - Michael Schmock úr, a Német Antropozófiai Társaság főtitkárának előadásaTP 2018.04.24.

2018.05.11. (péntek) 17:30 - 19:00,   Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

előadás, nyilvános

A Társaság képviselő testületének meghívására Budapestre látogat Michael Schmock úr, a Német Antropozófia Társaság főtitkára. Budapesti programja során egy nyilvános előadást tart a Rudolf Steiner Házban

2018. május 11-én, pénteken 18,00 órakor

KRISZTUS HATÁSA EGY ÚJ SZOCIÁLIS JÖVŐ ÉRDEKÉBEN címmel.

Napjainkban folyamatosan szociális krízisek és közösségi problémák sorozatait éljük és tapasztaljuk meg. Látjuk, és saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ma az együttműködés az emberek között, legyen az akár a hétköznapi emberi kapcsolatokban, a politikai életben, a háborús övezetekben, vagy a legszorosabb kapcsolatban, a házasságban. Állandó küzdelem folyik az emberségért, a hitelességért, a testvéri együttműködésért. Eközben a Krisztus lény itt van velünk, hogy erőt adjon az átalakuláshoz, a megújuláshoz, és ahhoz, hogy ÉN-ként felálljunk egymással szemben. De hogyan tudunk mi emberek ma ebből az erőből meríteni, és segítségével egy új közösséget építeni? Erre a nehéz kérdésre keressük a választ az este folyamán.

Bevezetőt mond Seress Attila a szociális lény és a kozmikus lény közötti összefüggésekről a Mennybemenetel kapcsán.

A szociális katasztrófák megélése kicsit olyan, mint ha mások glóriája a mennybe távozott volna el. De hova tűnt el az Első Goetheanum és mit akar a Goetheanum Világ Asszociáció?