"Életünk a szabad és nem szabad cselekedetek láncolata. Az ember fogalmát azonban nem gondolhatjuk végig anélkül, hogy egyszer ne jutnánk el a szabad szellemhez mint az emberi minőség legtisztább kifejeződéséhez. Igazán emberek csak annyiban vagyunk, amennyiben szabadok vagyunk."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

KÖNYVBEMUTATÓ -Rozsnyai Ágnes: „A MÁSODIK ELJÖVETEL – A kereszténység ezoterikus áramlatairól "KZS 2017.08.31.

2017.09.19. (kedd) 17:00 - 19:00,   Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

egyéb rendezvény, nyilvános

Ezúton hívunk meg minden érdeklődőt a Magyar Antropozófiai Társaság képviselő testülete által szervezett könyvbemutatóra, melyet 2017. szeptember  19-én, kedden tartunk a Rudolf Steiner Házban.

A rendezvényen Rozsnyai Ágnes mutatja be új könyvét, melynek címe:

„A MÁSODIK ELJÖVETELA kereszténység ezoterikus áramlatairól A két Jézustól az Éteri Krisztusig

Az antropozófiai ihletésű, de nemcsak antropozófusoknak szánt könyv a Püski Kiadónál jelent meg. Ebben a szerző megkísérli felrajzolni az ezoterikus keresztény áramlatok felismeréseit, és a szélesebb közönségnek is élő közelségbe hozni a kevéssé ismert, de tudni érdemes vonatkozásokat. Ezeknek sorába persze sok minden belefér. Például a Megváltó misztériumának előkészítésére hivatott Jézus ben Pandira rendkívüli alakja, vagy a könyvben reneszánsz festményeken is bemutatott két Jézus gyermek rendkívüli témája, és a Holt tengeri tekercsek feldolgozásának eredményei. Különösen a Grál áramlatok és Templomos lovagok szellemi és kultúrtörténeti áramlatai kaptak fontos helyet  a könyv oldalain, úgyis mint Mihály arkangyal ezoterikus kereszténységet támogató munkájának rendkívüli esszenciái.