"Minden kétség, minden kérdés egy kifinomult lidércnyomás. Fojtogatás kifinomult formában. A Szfinx a kétség felhozója, a kérdésekkel kínzó - luciferi alak."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

AZ ORVOSI SZEKCIÓ ALAKULÓ ÜLÉSE - CSAK A FŐISKOLA TAGJAINAKTP 2018.01.01.

2018.01.06. (szombat) 14:00 - 15:30,   Rudolf Steiner Ház - Könyvtár

csoportgyűlés, csak tagoknak

A világban zajló folyamatokkal és az antropozófus gyógyászat hazai kibontakozásával kapcsolatban érzett felelősségtől indíttatva úgy határoztunk, hogy megalapítjuk a Szabad Szellemtudományi Főiskola Orvosi Szekcióját. A szekcióban végzett munkánk lényege az lesz, hogy az antropozófus gyógyászati tevékenység világ felé történő kibontakozása iránt egy új, belsőleg is megalapozott felelősség alakulhasson ki bennünk szellemi impulzusával kapcsolatban.

A közös munka célja az, hogy megtaláljuk és megértsük azokat a lehetőségeket, ahol és ahogy ebben a világban a gyógyító impulzus megvalósulása érdekében tehetünk, és megkeressük azokat az utakat, hogy hogyan tudjuk ma ezt az impulzust a saját szabad akaratunkból követni, úgy, hogy tetteinkkel a gyógyító impulzus megfelelő kialakítását segítjük elő. A Szekcióban végzett munka lényegét Rudolf Steiner következő szavaival tudjuk a legjobban kifejezni: Mi a betegség lényege? „A küszöbnél az érzékek sötétsége és a szellem világossága káprázatként áramolnak egymásba. Ezen káprázat képmása a betegség, a betegségben a küszöb őre él. Tudatos találkozás a szellemben, tudattalan találkozás a testben.”

Ezért szeretettel meghívjuk a Szabad Szellemtudományi Főiskola azon tagjait, akik számára szintén egyértelmű, hogy a jelen pillanatában a Főiskola első osztályának tagjaként nem csak követni akarja ezt az impulzust, hanem szabad akaratból tenni is akar érte.

Szőke Henrik, Halász Zsuzsa, Havril Katalin,   Dániel János Tamás, és Takáts Péter

Kapcsolat   |    Adatkezelés   |    Impresszum