"Azok az emberek tudnak leginkább emelt fővel járni, akik mély tiszteletet tanultak ott, ahol annak helye."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

AZ ORVOSI SZEKCIÓ ALAKULÓ ÜLÉSE - CSAK A FŐISKOLA TAGJAINAKTP 2018.01.01.

2018.01.06. (szombat) 14:00 - 15:30,   Rudolf Steiner Ház - Könyvtár

csoportgyűlés, csak tagoknak

A világban zajló folyamatokkal és az antropozófus gyógyászat hazai kibontakozásával kapcsolatban érzett felelősségtől indíttatva úgy határoztunk, hogy megalapítjuk a Szabad Szellemtudományi Főiskola Orvosi Szekcióját. A szekcióban végzett munkánk lényege az lesz, hogy az antropozófus gyógyászati tevékenység világ felé történő kibontakozása iránt egy új, belsőleg is megalapozott felelősség alakulhasson ki bennünk szellemi impulzusával kapcsolatban.

A közös munka célja az, hogy megtaláljuk és megértsük azokat a lehetőségeket, ahol és ahogy ebben a világban a gyógyító impulzus megvalósulása érdekében tehetünk, és megkeressük azokat az utakat, hogy hogyan tudjuk ma ezt az impulzust a saját szabad akaratunkból követni, úgy, hogy tetteinkkel a gyógyító impulzus megfelelő kialakítását segítjük elő. A Szekcióban végzett munka lényegét Rudolf Steiner következő szavaival tudjuk a legjobban kifejezni: Mi a betegség lényege? „A küszöbnél az érzékek sötétsége és a szellem világossága káprázatként áramolnak egymásba. Ezen káprázat képmása a betegség, a betegségben a küszöb őre él. Tudatos találkozás a szellemben, tudattalan találkozás a testben.”

Ezért szeretettel meghívjuk a Szabad Szellemtudományi Főiskola azon tagjait, akik számára szintén egyértelmű, hogy a jelen pillanatában a Főiskola első osztályának tagjaként nem csak követni akarja ezt az impulzust, hanem szabad akaratból tenni is akar érte.

Szőke Henrik, Halász Zsuzsa, Havril Katalin,   Dániel János Tamás, és Takáts Péter