"Bizonyos dolgoknak szükségszerűen meg kell történniük, még akkor is, ha ezek valamilyen szempontból károsak. Kell, hogy az ember ki legyen téve ilyen ártalmaknak, hogy ezeket leküzdve bizonyos erőket szerezzen meg."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

A Krisztológia, mint az antropozófia alapja - SZILÁGYI PÉTER ELŐADÁSATP 2018.01.08.

2018.01.27. (szombat) 10:00 - 14:00,   Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

előadás, nyilvános

A harc az emberi lélekért előadás sorozat következő előadója SZILÁGYI PÉTER. 

Az előadás címe A Krisztológia, mint az antropozófia alapja.

A történelem évezredeken át folydogál megszokott medrében, ám egyszer csak hullámot vet és a legmagasabb hullám tetején egyszer csak megreped, egy nagy rés keletkezik, amelynek mélyén a legmagasabban szörföző megláthatná az antropozófiát. Meg is látja.

Kiderül, hogy ez az a mélyen – vagy magasan – kanyargó titkos út, amely vezérli a felszíni folyamatokat a maga titokzatos lényei és eszközei működtetésével. Ezek a hierarchiák Jó és Gonosz lényei a mindenen végig húzódó Karma rejtelmes alagútjai,  az ember számára fenntartott különleges szerszámok mint például a lelkiismeret, a megbocsátás, stb.

Mintha kiderülne az is, hogy miért éppen most nyílt meg a mélyre látásra alkalmas rés és nemcsak a legnagyobb szörfözőnek, hanem a közönséges tudatú embernek is kötelessége a betekintés és az antropozófiának mint a kozmosz történeti múltjának és jövőjének egyáltalán észrevétele és az ezzel való foglalkozás. Aminek MOST van itt az ideje azzal  MOST kell foglalkozni és nem elmulasztani.