"Krisztus nem csupán az, akire az ember feltekint, akinél mintegy vigaszt talál, hanem a nagy előkép, akit utánozni kell, ahogy a halált legyőzi."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

<< Vissza

A Krisztológia, mint az antropozófia alapja - SZILÁGYI PÉTER ELŐADÁSATP 2018.01.08.

2018.01.27. (szombat) 10:00 - 14:00,   Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

előadás, nyilvános

A harc az emberi lélekért előadás sorozat következő előadója SZILÁGYI PÉTER. 

Az előadás címe A Krisztológia, mint az antropozófia alapja.

A történelem évezredeken át folydogál megszokott medrében, ám egyszer csak hullámot vet és a legmagasabb hullám tetején egyszer csak megreped, egy nagy rés keletkezik, amelynek mélyén a legmagasabban szörföző megláthatná az antropozófiát. Meg is látja.

Kiderül, hogy ez az a mélyen – vagy magasan – kanyargó titkos út, amely vezérli a felszíni folyamatokat a maga titokzatos lényei és eszközei működtetésével. Ezek a hierarchiák Jó és Gonosz lényei a mindenen végig húzódó Karma rejtelmes alagútjai,  az ember számára fenntartott különleges szerszámok mint például a lelkiismeret, a megbocsátás, stb.

Mintha kiderülne az is, hogy miért éppen most nyílt meg a mélyre látásra alkalmas rés és nemcsak a legnagyobb szörfözőnek, hanem a közönséges tudatú embernek is kötelessége a betekintés és az antropozófiának mint a kozmosz történeti múltjának és jövőjének egyáltalán észrevétele és az ezzel való foglalkozás. Aminek MOST van itt az ideje azzal  MOST kell foglalkozni és nem elmulasztani.