"A Waldorf-iskola ne iskola legyen, hanem előkészítő, mert minden iskola feladata az kell legyen, hogy az embert előkészítse az élet nagy iskolájára. Az iskolában tulajdonképpen nem azért tanulunk, hogy ismereteket szerezzünk, hanem azért, hogy mindig tanulhassunk az életről."
Rudolf Steiner
Belépés - Regisztráció

Biodinamikus olvasócsoport

Minden páros héten kedden, 18.00 - 20.00 között, az emeleti kisteremben.
( Iskolai időszakban )
 
A csoportmunka témája: 
Biodinamikus kertészeti és mezőgazdasági ismeretek az antropozófiában.
 
A csoportmunka célja a Rudolf Steiner a "Mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai", Koberwitzben, 1924-ben tartott előadássorozatán alapuló biodinamikus kert- és mezőgazdálkodás és a biodinamikus természetszemlélet megismerése. Tanulmányozzuk Rudolf Steiner alapvető ezirányú munkáit, az ezekből fakadó elméleti és gyakorlati írások, tapasztalatok elemzése által. A csoportmunka során a biodinamikus kert - és mezőgazdálkodás alapjai mellett a biodinamikus gondolatkörhöz kapcsolódó, azzal szoros kapcsolatban álló társadalmi és szociális kérdések antropozófiai megközelítéseivel is foglalkozunk. 
 
A csoportmunkához úgy kertészkedők, mint üzemi mezőgazdálkodók, valamint a biodinamikus termékeket fogyasztók, vagy fogyasztani vágyók jelentkezését is várom.
 
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges telefonon 
a csoport vezetőjénél. Vezeti: Mezei Mihály 

Mobiltel:  06 20 2407 390.