A külső világ spirituális háttere (A sötétség szellemeinek bukása) I.

3 000 Ft

Leírás

Szerző: Rudolf Steiner, GA 177
Kiadó: Genius, 1. kiadás 2017
266 oldal, lágy borítású tűzött

Ajánló:

Szükségünk van arra, hogy éberek legyünk, és az emberiségnek is szüksége van erre. Ha a szellemtudomány be akarja tölteni a maga feladatát, akkor mindenekelőtt az szükséges, hogy ösztönzője legyen a teljes ébrenlétnek. Mert csupán azokról a dolgokról tudni, amelyek az érzékelhető világban lejátszódnak, és azokról a törvényekről, amelyeket az értelem beláthat, mint az érzékelhető világ törvényeit, azt jelenti, hogy magasabb értelemben véve alszunk. Teljesen csak akkor van ébren az emberiség, ha képes kialakítani fogalmakat és eszméket arról a szellemi világról is, amely éppen úgy körülöttünk van, mint a levegő és a víz, a csillagok, a Nap és a Hold.

Részlet a könyvből:

A szellemi világot nem lehet büntetlenül figyelmen kívül hagyni. Lehet hinni azt, hogy a szellemi világot nem hagyhatjuk figyelmen kívül, el lehet hinni, hogy a világban lehet olyan fogalmakat és képzeteket alkotni, amelyeket csak az érzékelhető világból veszünk, lehet hinni ezt, és a mai emberiség általában így is hiszi. De ez nem igaz. Nem! A legtévesebb hit, amit az emberiség valaha is vallott, az – ha szabad triviálisan kifejeznek magam – hogy a szellemeket mellőzni lehet, figyelmen kívül lehet hagyni. Felfoghatjuk esetleg egoizmusnak, a szellemek önzésének, bár a szellemi világban más terminológia érvényes, mint itt az érzéki-fizikai világban. Tehát felfoghatjuk a szellemek egoizmusának, de a szellemek megbosszulják, ha itt figyelmen kívül hagyjuk őket. Ez törvény, örökérvényű szükségszerűség: a szellemek bosszúállók.

És néhány jellegzetesség között, ami jelenleg érvényre jut, az is helyes, hogy azt mondjuk: az emberiség jelenlegi káosza a szellemek bosszúja azért, mert olyan hosszú ideig figyelmen kívül hagyták őket.

További információk

Tömeg1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A külső világ spirituális háttere (A sötétség szellemeinek bukása) I.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.