Föld és ember Dr. Karl König

2 600 Ft

Leírás

Dr. Karl König_Föld és ember_Betekintés emberi létezésünk valós alapjaiba

Puha kötés, ragasztott, 240 oldal

Dr. Karl König (1902–1966) antropozófus orvos, gyógypedagógus, tevékeny előadó, számos könyv és esszé szerzője volt, azonban a Camphill-mozgalom alapítójaként vált igazán ismertté. Neve bizonyára nem ismeretlen a Tisztelt Olvasók előtt, hiszen magyar nyelven is elérhetőek az Emberlélek, Az első három gyermekév, valamint A tizenkét érzékből álló kör és a hét életfolyamat című írásai.

A Föld és ember címet viselő most kiadott előadásai gazdálkodók és kertészek munkacsoportjai által kezdeményezett különböző fórumokon és konferenciákon hangzottak el. Ám az érintett témák, a megfogalmazott gondolatok annyira univerzálisak, annyira túlnőnek egy szűk értelemben vett mezőgazdálkodás keretein, hogy túlzás nélkül mondhatjuk: ezek az előadások mély betekintést nyújtanak emberi létezésünk valós alapjaiba.

A könyv témakörei: Meteorológiai szervek – működésük titkai (A tüdő, a máj, a vese, a szív, mint a teremtő hierarchiák intuíciói) ∞ A földi és a kozmikus táplálkozási áramlatok az emberben ∞ Az emberi agy és a belek közötti aktív kapcsolatról ∞ Rovar és növény – betekintés az elemi lények világába ∞ A szarv- és agancsképződményekről ∞ A preparátumok burkairól (A biodinamikus gazdálkodásban használt komposzt- és trágyajavító szubsztanciák).

 

További információk

Tömeg 1.2 kg