Barion Pixel

KORCSOG BALÁZS KÖNYVBEMUTATÓ ELŐADÁSA

Csontváry, az éteriség festője – címmel Korcsog Balázs könyvbemutató előadására hívjuk az érdeklődőket  2019. november 15-én, pénteken 17,00 órára a Rudolf Steiner Házba.

A legnagyobb magyar „igazságkereső” festő, Csontváry halálának 100. évfordulójára idén megjelent az első olyan könyv, amely a modern szellemtudomány nézőpontjából közelíti meg Csontváry életét és munkásságát.

A tartalomból: Csontváry sorsfeladata: a festő elhívatása mint michaeli prófécia; Mi az a napút?; Az „élő perspektíva”: Csontváry, az éteriség festője; Csontváry, a görög; Csontváry és a teozófia; Csontváry, a Golgotai: a festő nevének dimenziói; A Golgota mint a „Csontvár” misztériuma

A könyvben és az előadásban is arra keressük a választ, hogy mi volt a titka és a szellemi háttere Csontváry művészetének. Az előadás első részében áttekintjük a festő életútját a modern szellemtudomány nézőpontjából (ebből kirajzolódnak a művész pályájának összefüggései az új Michael-korszakkal, az új fényes korszakkal és az éteri újraeljövetellel); a második részben pedig Csontváry három-négy fő művét fogjuk tüzetesebben is megvizsgálni: a nagy Tátra-képet, a nagy Taorminát és a Cédrus-képeket.