Barion Pixel

PROGRAMOK TÖRLÉSE A RUDOLF STEINER HÁZBAN

A Rudolf Steiner Ház programjaival kapcsolatban a képviselőtestület az alábbi döntést hozta, ami a kormány hétfőn délben hozott döntésével, vagyis, hogy azt javasolják, hogy családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el, teljes összhangban van.

2020. március 16-ai nappal – egészen 2020. április végéig – töröljük, ill. elhalasztjuk a Rudolf Steiner Házban és a Társaság naptárában szereplő valamennyi központi programot, így a Társaság Húsvéti ünnepségét is.

Az elkövetkező időszakban Keszte Zsuzsi otthonról fog dolgozni, így a titkárság és a Rudolf Steiner Ház zárva lesz. A Házba csak az tud bemenni akinek saját kulcsa van.

Kérjük továbbá a csoportok, Zweigek és egyéb rendezvények szervezőit, hogy ebben a rendkívüli helyzetben április végéig – a megelőzés érdekében – töröljék a programjaikat a Rudolf Steiner Házban és inkább elektronikus úton érintkezzenek egymással!

Ennek az oka a következő.

A koronavírus-járvány és terjedésének korlátozására elrendelt intézkedések erősebben befolyásolják egyéni és közösségi életünket. Folyamatosan egyensúlyozni kell a félelmet ébresztő és pánikkeltő hírek és a koronavírus-betegséget lekicsinylő vélemények között. A megoldás véleményünk szerint a középúton keresendő, mert a vírustól való félelem megbetegít és elválaszthat embertársainktól, a betegség következményeit lekicsinylő viselkedés pedig felelőtlen.

A döntés, amit most meghoztunk azokon a tényszerű ismereteken alapszik, melyek szerint a megbetegedés egyik fontos jellemzője, hogy a fertőzések 1/3-a még a tünetek megjelenése előtt történik. A járvány terjedésének megakadályozására a mai ismeretek szerint az egyetlen hatékony mód az, ha az emberek nem találkoznak egymással. A WHO adatai szerint egyetlen nap késlekedés az elkülönítésben 40%-kal több megbetegedést eredményez! A Társaságnak sok idős tagja van, az ő esetükben ebben a helyzetben nagyon veszélyes lehet, ha tömegközlekedéssel eljönnek a Rudolf Steiner Házba és a csoportban több emberrel érintkezésbe kerülnek. Azzal, hogy egy jó hónapra az elkülönülést választjuk és nem tartunk programokat, esetleg életeket tudunk megmenteni.

Amennyiben bármelyik csoport mégis úgy döntene, hogy meg akarja tartani a találkozóját, akkor ezt nem tilthatjuk meg, de aki gyorsan cselekszik és most az elkülönülést választja, az jelentősen csökkentheti a megbetegedések esélyét és a halálozások számát. Ilyen esetekben a csoportok a döntéseik felelősségét maguk viselik.

Tehát azt javasoljuk minden kedves Barátunknak, hogy aki csak teheti, az maradjon otthon!

Kérjük továbbá azt is, hogy a könyvrendeléseket mindenki az interneten intézze és a kiszállítást postai úton kérje, mert április végéig nem lesz lehetőség a könyvek személyes átvételére sem.

Megértéseteket megköszönve mindenkinek jó egészséget kívánunk.

A képviselő testület tagjai nevében, Takáts Péter

Javasoljuk, hogy információkat csak hiteles és ellenőrzött forrásból vegyenek. Az általunk javasolt weboldalak:

  1.  koronavirus.gov.hu
  2. Válaszok-koronavírus-fertőzéssel-kapcsolatban
  3.  Nemzeti Népegészségügyi Központ
  4.  WORLDOMETERS – CORONAVIRUS STATISZTIKÁK
  5.  WHO