Barion Pixel

IRENE DIET ELŐADÁSA

Időpont
2023. november 24. 18:30 - 20:00

Helyszín
‌Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

IRENE DIET ELŐADÁSA A RUDOLF STEINER HÁZBAN.

Az előadás, melynek címe  „Életutam” és Rudolf Steiner individualitásának titka, német nyelven hangzik el, és a szinkron fordítást Kemény Nándi barátunk vállalta fel.

Irene jelenleg az Életutam új kiadásán dolgozik, különös tekintettel a Karácsonyi Gyűlés száz éves évfordulójára. Előadásában Rudolf Steiner ehhez kapcsolódó szellemi vonatkozásait szeretné kifejteni.


1959-ben született Lipcsében, az akkori NDK-ban, történelmet és filozófiát tanult, 1985-ben Párizsba költözött és a Sorbonne-on folytatta tanulmányait; 2002 óta Berlinben él.

1989 óta kizárólag antropozófiai tevékenységet folytat. Több könyv és számos cikk szerzője; szeminárium- és tanfolyamvezető; előadó.

Fő gondom az, hogy Rudolf Steiner antropozófiájának lényegét úgy ragadjam meg, hogy az betölthesse feladatát, hogy válasz legyen a „jelen emberi vágyakozására” – mondja önmagáról. Kutatásom középpontjában Rudolf Steiner élete és munkássága áll; szemináriumaim, előadásaim és tanfolyamaim középpontjában az egyén képzési útja áll, ahogyan az Rudolf Steiner szövegei alapján csoportmunkában kialakítható.

Jellege
előadás

Részvétel
nyilvános

Részvételi díj
felajánlás

Szervező
MAT képviselő testület