Barion Pixel

A biodinamikus komposzt preparátumok és permetek alkalmazása

2 200 Ft

Pfeiffer, Ehrenfried

(1899, München – 1961, New York) német tudós, földtani kutató, a biodinamikus mezőgazdaság vezető támogatója, antropozófus és Rudolf Steiner tanítványa. Közeli viszonyban dolgozott együtt Rudolf Steinerrel, és a biodinamikus gyakorlat hatásait tesztelte és dokumentálta. Pfeiffer számos alkalommal látogatott el az USA-ba az 1930-as években, és doktorátust is szerzett Kristályosítási folyamatok elméletével, ami egy vérvizsgálattal kapcsolatos a rákkutatásban. 1940-ben emigrált az USA-ba, ahol úttörő módon vezette be a biodinamikus gazdálkodást, és segített létrehozni a Biodynamic Farming & Gardening Association-t („Biodinamikus Gazdálkodási és Kertészeti Szövetség”). A következő művek és előadások szerzője: Grow a Garden and Be Self Sufficient; Sub-Nature & Super-Nature; The Task of the Archangel Michael; Heart Lectures; Bio-Dynamic Gardening and Farming; Spiritual Leadership of Mankind; On Rudolf Steiners Mystery Dramas; The Chymical Wedding of Christian Rosenkreutz.

1 készleten

Kategória: Címke:

Leírás

Pfeiffer, Ehrenfried

Magánkiadás, 2020
Puha kötés, 51 oldal 

Sorozatunk harmadik kötete A biodinamikus komposzt preparátumok és permetek alkalmazása a kertben, gyümölcsösben és a mezőgazdálkodásban. Ez a kötet igazán gyakorlati ajánlásokat tartalmaz. Biodinamikus gazdák kézikönyvének szántuk.   Földművelők és kertészek egy csoportja azzal a kéréssel fordultak Steinerhez, hogy mondja el nekik, miként lehet  visszaállítani a talaj egészségét és javítani a mezőgazdálkodást, mivel egyértelművé vált a növények, különösen a haszonnövények elkorcsosulása, a növényi betegségek, kártevők és hasonló jelenségek riasztó mértékű elterjedése. Végül 1924-ben Steiner ismertette gondolatait  a Föld és kozmosz elválaszthatatlan összetartozásáról, az elemek szükségszerű átalakulásáról,  az élet mibenlétéről. Gyakorlati ajánlásokat adott a föld művelésére, növényzetre és trágyára vonatkozóan, végül egy teljesen új mezőgazdálkodás megszervezését és felépítését illetően. Ezek a gondolatok képezik a földművelés biodinamikus módszerének alapját. A fiatal Pfeiffer, aki különös érdeklődést mutatott a természet iránt, vállalkozott  a Rudolf Steiner által ajánlott módszerek laboratóriumi és gyakorlati kipróbálására, azok továbbfejlesztésére , kutatására. Hollandiában hozta létre munkatársával együtt az első, általuk szervezett gazdaságot. Folyamatosan együttműködött  gyakorló gazdákkal, kicserélték egymás értékes tapasztalatait. Gazdag gyakorlati és módszertani ismereteinek könyv formában történő kiadására 1938-ban került sor. Azóta 82 év telt el, de az elvek még ma is teljes mértékben időszerűek. Ugyan a mezőgazdaság gépesítése területén forradalmi változások történtek, de a természettel harmonizáló, organizált biodinamikus gazdálkodási forma is fokozottan időszerű maradt. Jelen világunkban olyan mértékű a féktelen haszonelvűségből fakadó vegyszeres, és nehéz gépekkel, mamut méretekben szervezett mezőgazdálkodás, amelynek az eredménye csak a természet kizsákmányolása, a talajélet elszegényedése, és az alacsony életminőségű táplálék előállítása lehet.   

Segítségért kiált a Föld! Nem titkolt célunk, hogy a gazdának készülő fiatalok számára is eljuttassuk ezt a könyvet, intézményes könyvtári hozzáféréssel,  igény szerint forgalmazással.

További információk

Tömeg 1 kg