Barion Pixel

A külső világ spirituális háttere (A sötétség szellemeinek bukása) I., GA177

3 200 Ft

Kategória: Címke:

Leírás

Szerző: Rudolf Steiner, GA 177
Kiadó: Genius, 1. kiadás 2017
266 oldal, lágy borítású tűzött

Ajánló:

Szükségünk van arra, hogy éberek legyünk, és az emberiségnek is szüksége van erre. Ha a szellemtudomány be akarja tölteni a maga feladatát, akkor mindenekelőtt az szükséges, hogy ösztönzője legyen a teljes ébrenlétnek. Mert csupán azokról a dolgokról tudni, amelyek az érzékelhető világban lejátszódnak, és azokról a törvényekről, amelyeket az értelem beláthat, mint az érzékelhető világ törvényeit, azt jelenti, hogy magasabb értelemben véve alszunk. Teljesen csak akkor van ébren az emberiség, ha képes kialakítani fogalmakat és eszméket arról a szellemi világról is, amely éppen úgy körülöttünk van, mint a levegő és a víz, a csillagok, a Nap és a Hold.

Részlet a könyvből:

A szellemi világot nem lehet büntetlenül figyelmen kívül hagyni. Lehet hinni azt, hogy a szellemi világot nem hagyhatjuk figyelmen kívül, el lehet hinni, hogy a világban lehet olyan fogalmakat és képzeteket alkotni, amelyeket csak az érzékelhető világból veszünk, lehet hinni ezt, és a mai emberiség általában így is hiszi. De ez nem igaz. Nem! A legtévesebb hit, amit az emberiség valaha is vallott, az – ha szabad triviálisan kifejeznek magam – hogy a szellemeket mellőzni lehet, figyelmen kívül lehet hagyni. Felfoghatjuk esetleg egoizmusnak, a szellemek önzésének, bár a szellemi világban más terminológia érvényes, mint itt az érzéki-fizikai világban. Tehát felfoghatjuk a szellemek egoizmusának, de a szellemek megbosszulják, ha itt figyelmen kívül hagyjuk őket. Ez törvény, örökérvényű szükségszerűség: a szellemek bosszúállók.

És néhány jellegzetesség között, ami jelenleg érvényre jut, az is helyes, hogy azt mondjuk: az emberiség jelenlegi káosza a szellemek bosszúja azért, mert olyan hosszú ideig figyelmen kívül hagyták őket.

További információk

Tömeg 1,2 kg