Barion Pixel

AF-36 Lucifer és Ahriman inkarnációja

1 500 Ft

Rudolf Steiner az 1919 októberétől a decemberig terjedő három hónapban hét olyan előadást tartott, melyekben Lucifer és Ahriman inkarnációjáról beszélt és bemutatta ezek hatását az emberiség fejlődésében. Rudolf Steiner szerint ezeket mint az emberiség fejlődéshez szükséges kiemelkedő szellemi impulzust kell megértenünk. Sem ez előtt, sem pedig ezt követően nem beszélt többet ezekről a fontos eseményekről.

Ebben az AF-36-os számú Antropozófia füzetben azt a hét előadást adjuk közre, melyek Lucifer és Ahriman inkarnációjával foglalkoznak:

  1. AZ AHRIMANI CSÁBÍTÁS, Az 1919. október 27-en Zürichben tartott előadás
  2. LUCIFER ES AHRIMAN EGYÜTTMŰKÖDÉSE, az 1919. november 1-én, Dornachban tartott előadás
  3. AZ EMBERNEK EGYENSÚLYT KELL TEREMTENIE A LUCIFERI ÉS AZ AHRIMANI HATALOM KÖZÖTT, az 1919. november 2-án Dornachban tartott előadás
  4. LUCIFER ÉS AHRIMAN INKARNÁCIÓJA, az 1919. november 4-en Bernben megtartott előadás,
  5. A KRISZTUS-IMPULZUS, MINT EGYENSÚLY-TEREMTŐ IMPULZUS A LUCIFERI ÉS AHRIMANI JELLEG KÖZÖTT, az 1919. november 21-en Dornachban elhangzott előadás
  6. KRISZTUS A KÖZEPPONTBAN AHRIMAN ÉS LUCIFER KÖZÖTT, az 1919. december 25-en Stuttgartban elhangzott előadás,
  7. AHRIMAN MÁR KÉSZÍTI ELŐ JÖVŐBELI INKARNÁCIÓJÁT, az 1919. december 28-an Stuttgartban elhangzott előadás

31 készleten

Leírás

Antropozófia füzetek, AF-36, 88 oldal, füzve

„Ahriman megtestesülését az emberiség méltósággal és megfelelő hozzáállással akkor lesz kepés fogadni, ha az emberek figyelmét felhívjuk arra, hogy a társadalmi életben a szabad lelki és szellemi élet folytatása éppen olyan fontos, mint az anyagi szükségletek.” (GA191)

 

További információk

Tömeg 0,5 kg