Barion Pixel

Az ember és a föld élete Munkás III., GA349

3 000 Ft

Cikkszám: 9786155906022 Kategória: Címke:

Leírás

A fizikai test, az étertest, az asztráltest és az én

Munkás -előadások III.

Szerző: Rudolf Steiner, GA 349
Kiadó: Genius, 1. kiadás 2019
298 oldal, lágy borítású, ragasztott

Ajánló:

Rudolf Steiner életművében különleges helyet foglalnak el az 1922-24-es évek úgynevezett „munkásoknak tartott előadásai”. Ezek témájukat tekintve nem zárt előadásciklusok voltak, és nem is az antropozófiát már jól ismerő hallgatósághoz szóltak. Keletkezésük története az, hogy amikor a svájci Dornachban az Antropozófiai Társaság székhelyének, a Goetheanumnak az építése folyt, Rudolf Steiner az ott dolgozó munkásoknak a kezdetben kötetlen beszélgetések nyomán és az érdeklődés hatására előadásokat kezdett tartani, amelyek végül rendszeressé váltak. A kérdések és témák spontán módon merültek fel, a résztvevők igényeinek megfelelően, amit Steiner mindig szemmel tartott, és azokhoz igazodva fejtette ki az antropozófia világképét.

 Különösen figyelemre méltó a „Munkás-előadások” atmoszférája, az a frissesség és közvetlenség, ami belőlük árad. A nyolckötetnyi, összesen 113 előadás kitűnik abban, ahogyan hidat ver a hétköznapi élet kérdései és a már tisztán szellemi témák között, vagyis ahogyan a látható világra irányuló mergismerésünket fokról fokra és szinte észrevétlenül átvezeti a nem látható világ megismerésébe.

 A harmadik kötet tartalmából:

A világegyetem hatása a növényekre. A kőzetekben szunnyadó élet gyógyító hatása. A színek hatása a szemre és az emberi hangulatra. A newtoni és a goethei színelmélet. A fekete, a sárga és a fehér emberi bőrszín. Ezek viszonyulása a fényhez és a hőhöz. A bőrszín kapcsolata az aggyal, illetve összefüggése az ösztönökkel, az érzelmi világgal és a gondolkodással. A barna és a rézvörös bőrszín. A fehér faj sajátossága és szellemi feladata. Az európai és az amerikai gondolkodásmód fő különbsége. Dante világképe. A Föld körül elhelyezkedő egyes bolygószférák és meghatározott hatásuk az emberre. A járás, a beszéd és a gondolkodás. A kisgyerekek kozmikus bölcsessége és a felnőttek álmai. Mikor álmodunk? Szamárköhögés és asztma. Fájdalmat az asztráltestünk érez. Az asztráltest formálódása az élet során. Az emberi lélek csak emberi testben születhet újra, állati testben nem. Asztráltestünk állapota meghatározza a következő életünk asztrális minőségét.

További információk

Tömeg 3,3 kg