Barion Pixel

Az érzékek világa és a szellem világa, GA134

2 200 Ft

Kategória: Címke:

Leírás

Szerző: Rudolf Steiner
Kiadó: ABG, 1. kiadás 2012
152 oldal, lágy borítású, ragasztott

Az Érzékek Világa és a Szellem világa című ezen kiadványt Rudolf Steiner 1911-12-ben tartott hat előadását tartalmazza

Tartalom:

Első előadás:
A gondolkodás és érzés materialista irányzatának harca a spirituális szellemi irányzattal. Az Isten rendelte és az istentől elidegenedett ember. A gondolkodás nevelése a világ jelenségein való csodálkozásra, az irántuk való tiszteletre és a velük való összhangra.

Második előadás:
A világ folyamatainak odaadó elfogadása. Uralkodó akarat az érzékek világában. Uralkodó bölcsesség a keletkezés és elmúlás világában. A jó mint teremtő, a gonosz mint halált hozó alapelv.

Harmadik előadás:
Az élet titkai. Lucifer hatása megbontja az egyensúlyt. Az emberi szervezet négy tagjának rendellenes összekapcsolódása.

Negyedik előadás:
Anyagi tapasztalások a térben és lelki élmények az időben. A lelki élet kialakulása és mozgása tér nélküli formákban. A teret kitöltő anyag keletkezése a szellem széttört, tér nélküli formáiból. Az anyagiság különböző fajtái a természetben és az emberben.

Ötödik előadás:
Az ember kettős lénye: szétporladó forma és kisugárzó szubsztancia. A kozmoszba való beilleszkedésük misztériuma: a karma technikája. A szellemiség felragyogása az anyag felbomlásakor. A vér különös folyadék.

Hatodik előadás:
Létesülés és elmúlás. A hét növényszféra és azok középpontja. A környezet munkálkodása a teljes emberen. A filozófia alkonya. A szellemi ki- és belégzési folyamat.

További információk

Tömeg 1,2 kg