Barion Pixel

Krisztus – Nap

1 800 Ft

Kategória:

Leírás

 

Összeállította: Persőtzi Mihály

Puha táblás, ragasztott, 94 oldal

Krisztus-Nap könyv leírása

 

Rudolf Steiner 1924 áprilisában éppen ezekben a napokban Húsvét Ünnepe, mint az emberiség misztériumtörténetének egy fejezete címmel tartott előadásaiban (GA 233a) fontos új gondolatokat adott. Ezekből most egyet idézünk: A Húsvét az anyag halálából születő szellem ünnepe. Azáltal azonban, hogy az eredeti ősi, őszi Húsvét ünnepet – ami a természet elhalásából feltámadó szellemet ünnepelte – áttették tavaszi ünnepi időszakra, az emberek a Feltámadást, ami a kereszténység alapja, nem tudják megélni. Hiszen tavasszal a természet nem elhal, hanem feltámad, és a szellem nem feltámad hanem teljesen szétárad a kozmoszban, – más szavakkal eltűnik a tudatunkból.

Ezzel a könyvvel 98 év alatti mulasztásunkat szeretnénk pótolni és egyúttal komoly belső szellemi és külső munkára irányítani. Rudolf Steiner már 1903-tól földi élete végéig számtalan formában tanította nekünk, hogy a kis Kali-Júga befejeződése után (1899) az emberiség lehetősége, sőt kötelessége újra a szellem, a szellemi világ, a szellemi tanítók és az Ő tanítójuk: Krisztus és Nap-erői felé fordulni és mindennapi életünk szerves részeként tudatunkba és életünkbe szőni jelenlétüket.

A KRISZTUS-NAP könyv elméleti feltárásaival és sok konkrét imaginációs és meditációs gyakorlatával és kezdeményezésével minden én-tudatára ébredni akaró számára valós utat és támaszt kínál egyéni és közösségi utakra egyaránt. Ez a könyv segíti, hogy az évkör nagy ünnepeit megújítsuk, megtöltsük, szellemi életre keltsük a szellemtudomány tanításaival.

További információk

Tömeg 1 kg