Barion Pixel

MICHAEL BIRNTHALER: TŰZ A GOETHEANUMBAN

4 500 Ft

1922. december 31-én Rudolf Steiner este nyolc órai előadása után kigyulladt a Goetheanum épülete és egészen a betonalapzatáig leégett.

A fa építményből és két gyönyörű kupolából semmi sem maradt meg, csupán néhány elemet sikerült megmenteni. Ez a dokumentum jellegű könyv ennek a krónikáját tartalmazza, az egyes szemtanuk visszaemlékezését eleveníti fel és a fellelhető képeken mutatja be a katasztrófát.

Kategória:

Leírás

A tűz okkult hátterével kapcsolatban 1923. május 27-én Dornachban egy kiválasztott csoportnak tartott ezoterikus órán Rudolf Steiner a következőket mondta: „Hiram Abiff Lázárként született újjá, és így ő lett az első, akit Krisztus beavatott. Vele kezdődött a közép áramlata, amely a Káin és Ábel áramlatok között állt. Az idők folyamán a Káin áramlat az F.-ben (a szabadkőműves áramlatban) találta meg fő képviselőit, míg az Ábelitizmus a (katolikus?) egyház papi áramlatában fejeződött ki. Az emberiség mindkét áramlata szigorúan ellenséges maradt egymással szemben. Mindössze egyetlen alkalommal egyesültek harmóniában: a közép áramlata iránti gyűlöletükben. A két, egyébként ellenséges irányzat egyhangú összefogásának eredménye a Johannesbau (a Goetheanum) lerombolása volt.” (Forrás: „Johannesbau: Zur Geschichte und aus den Inhalten der erkenntniskultischen Abteilung der Esoterischen Schule”, 1904 – 1914, GA 265, 460. o.).

További információk

Tömeg 1,2 kg