Barion Pixel

Mítoszok és mondák, okkult jelek és szimbólumok, GA101

3 400 Ft

Szerző: Rudolf Steiner, GA 101
Kiadó: Mandala, 1. kiadás 2017
275 oldal, lágy borítású, ragasztott

ISN száma: 9786158020060

Kategória: Címke:

Leírás

Szerző: Rudolf Steiner, GA 101
Kiadó: Mandala, 1. kiadás 2017
275 oldal, lágy borítású, ragasztott

ISN száma: 9786158020060

Rudolf Steiner 1907-ben tartotta a kötetben szereplő előadásokat. Az egyik témakör a Mítoszok és mondák világa, a másik az Okkult jelek és szimbólumok területe. A kötet végén szereplő Karácsonyi előadás is ugyanebből az évből való, és szerepel egy külön kérésre elhangzott előadás is a Fehér és a fekete mágiáról.

Ezekben az előadásokban Rudolf Steiner hangsúlyozza, hogy a mítoszok és mondák mély ezoterikus bölcsességeket tartalmaznak, nem az úgynevezett „népi fantázia” termékei, ilyesmi ugyanis nem létezik. A mítoszok és mondák nagy beavatottaktól származnak, akik a szellemi világban szerzett tapasztalataikat hatalmas képekben fejezték ki és hozták az akkori emberek tudomására, akikben volt még valami nyoma a régi atavisztikus szellemi látásnak, így az azokban rejlő mondanivalót megértették. A mai embernek már nincs ilyen képi tudata, ezért sokszor nem érti, hogy ezek a kútfők mit akarnak mondani.

Az okkult jelekről és szimbólumokról tartott előadásoknál is határozottan figyelmeztet arra, hogy ezeket spekulatív, értelmi úton nem lehet megközelíteni. Ki lehet találni sok mindent róluk, de az ilyen találgatások rendszerint messze esnek a valóságtól. Az okkult jelek és szimbólumok is a szellemi világból származnak, szellemi tartalmakat közvetítenek.

További információk

Tömeg 1 kg