Barion Pixel

A biliárdgolyó-tudatosságtól a szellemtudományig, A kvantumfizika és az antropozófia találkozása, Takáts Péter

1 900 Ft

3 készleten

Leírás

 

Szerző: Takáts Péter

Füzet, 96 oldal, lágy borítású, ragasztott, Megjelenés éve: 2021

AJÁNLÓ:

A tartalomból: A materializmus története szellemtudományos szempontból, A klasszikus fizika anyagelmélete, A kvantumfizika története, A kvantumfizika anyagelmélete, Egyesített elmélet – az igazi természettudomány, A homeopátia az egyesített elmélet szemszögéből, Az orvoslás az egyesített elmélet szemszögéből, A genetika az egyesített elmélet szemszögéből.

Könyvajánló: Miközben a valódi tudomány és az antropozófia mélyreható és újszerű kérdésekkel foglalkozik, a fősodratú tudomány képviselői, mint jó modern inkvizítorok, tűzzel-vassal próbálják kiirtani ezeket a gondolatokat az emberek fejéből. Mindent el akarnak pusztítani, ami esetleg érvénytelenítheti a régi gondolatokat vagy hatalmi pozíciójában megingathatja és lejárathatja azok alkalmazóit. Alapelvük: pusztuljon minden gondolat és elmélet, ami nem a biliárdgolyó elven működik. Teszik ezt akkor, amikor ezek az üldözött módszerek sokkal közelebb állnak az anyag és az Univerzum valós működéséhez, mint a magát mindenhatónak kinevező fősodratú tudomány anyagelvű materialista elméletei.

Ezért ebben az írásban azt kívánom bemutatni, hogy a kvantumelmélet alapján létrejött világképnek több közös vonása van a szellemtudománnyal, mint a hagyományos fizikára épülő tudományból levezetett biliárdgolyó világképpel. Ezzel egy olyan helyzet állt elő, hogy napjainkra a modern tudomány az Univerzumról alkotott világképében, ha még nem is utolérte, de már annyira megközelítette az antropozófiai szellemtudomány világképét, hogy már csak egy kis küszöb választja el attól a felismeréstől, amit az antropozófia az emberről és az Univerzumról egyértelműen közöl, vagyis az anyagi világban minden szellemi eredetű, a szellemből keletkezett. Megpróbálom megkeresni a választ arra a kérdésre, hogy hogyan tudná a biliárdgolyó-tudatosság fogságába került emberi gondolkodást kiegészíteni, illetve helyes irányba terelni, majd a szellemmel ismét összekapcsolni egy egyesített elmélet, ami a modern kvantumfizika és az antropozófia eredményeit egyaránt magába foglalja.

További információk

Tömeg 1 kg