Barion Pixel

KÖNYVÚJDONSÁGOK

A GENIUS KIADÓ NÉGY ÚJ KÖNYVÉT AJÁNLJUK OLVASÓINK FIGYELMÉBE!

December elején négy könyvújdonságot hoztunk ki a nyomdából, melyek között van a régóta várt folytatás, azaz R. Steiner „A külső világ spirituális háttere” 2. része, és Emil Bock „A három év” című könyve. 

1./ Rudolf Steiner: Individuális szellemi lények és működésük az emberi lélekben, GA178 – Ez a könyv a 2018-ban már megjelent „A külső világ spirituális háttere” (GA177) című előadások folytatása, és az Atlantisz utáni ötödik korszak feladataival foglalkozik, melyek napjainkban különösen nehézzé válnak, mert „… az ember a próbatételek nagy száma előtt áll. És amikor a gonosz erők fokról-fokra megjelennek, az ember természetesen minden körülmények között sokkal inkább arra hajlik, hogy ennek a gonosznak minden területen átadja magát, minthogy felvegye vele a küzdelmet, és hogy ami rosszként megjelenik számára, azt a jó világfejlődés szolgálatába állítsa. És mégis ennek kell történnie, a gonoszt a jó világfejlődés szolgálatába kell állítani…” – mondja Rudolf Steiner az egyik előadásban.

2./ Megjelent a Munkáselőadások néven ismert sorozat első két kötete is:

– Rudolf Steiner: Az emberi test szellemtudományos megközelítésben, a legkorábbi földkorszakok, GA347

– Rudolf Steiner: Egészségről és betegségről, az érzékelés tanának szellemtudományos alapjai, GA348

3./ Emil Bock „A három év” című könyvét sokan és régóta várják, mert ez a Krisztusi lény Földön, fizikai testben töltött 3 évéről szól. A könyvben Emil Bock, a Keresztény Közösség egyik alapítója, majd későbbi vezetője Jézus Krisztus földi életútjáról szóló szellemtudományos kutatásait foglalta össze. A Jordán-keresztelőtől a Golgotai Misztériumig vezető szemlélődései rendkívül bensőségesen mélyítik el az Evangéliumról szerzett ismereteinket.