Barion Pixel

Hogyan lehetek a Társaság tagja?

A Magyar Antropozófiai Társaság nyitott közösség, bárki szabadon csatlakozhat hozzánk, aki belépésekor elismeri a dornachi Goetheanumban működő Szabad Szellemtudományi Főiskola létének jogosultságát, és vállalja, hogy a tagdíj befizetésével hozzájárul a társaság működésének költségeihez.

Ezzel kapcsolatban az Általános Antropozófiai Társaság alapító okiratának 4. pontja kimondja, hogy „Az Antropozófiai Társaság teljesen nyitott. Tagja lehet mindenki, nemzetiségétől, vallásától, állapotától, tudományos és művészi meggyőződésétől függetlenül, aki egy olyan intézmény működésének jogosultságát elismeri, mint a Goetheanumban, Dornachban működő Szabad Szellemtudományi Főiskola.”

Ha szabad akaratából  az Antropozófiai Társaság tagja kíván lenni, akkor kérjük, hogy gondolja át Rudolf Steinernek a Társaságba való belépéssel kapcsolatos gondolatát, mely szerint: „Az Antropozófiai Társaságba nem lehet úgy belépni, hogy ez ne befolyásolná lényegesen az illető sorsát – legalábbis akkor, ha ez a belépés egészen őszinte és mélyen megragadja a lelket.” Rudolf Steiner (GA237)

És ha ez a belépés egészen őszinte és a lélek mélyérő jövő, akkor kérjük töltse ki az itt letölthető belépési nyilatkozatot és két ajánló tag aláírásával juttassa el azt a Társaság titkárságára személyesen vagy postai úton. Postacímünk: 1026. Budapest, Riadó utca 2/b.

Mindenki, aki a felvételét kéri a Magyar Antropozófiai Társaságba egyben tagja lesz a Dornachban működő világtársaságnak az Allgemeine Anthroposophische Gesellschaft-nak is, ezért a belépési nyilatkozatnak van egy német/ angol nyelvű oldala is, amit kiküldünk a Goetheanumba, ahol a világtársaság tagjait tartják nyilván, és a tagságot igazoló rózsaszín tagsági kártyáját a Goetheanumban állítják ki.

Kérem, a magyar és német/ angol nyilatakozatot eredeti aláírásokkal, két külön lapon adják le a fenti címen. A magyart eredetiben megtartjuk, az idegen nyelvűt eredetiben elküldjük.

BELÉPÉSI NYILATKOZAT_2018