WALDORF NAP A WALDORFESTEN

„Mitől Waldorf…?” címmel Waldorf Nap lesz a Waldorfeszten 2019. június 8-án, szombaton Zebegényben.

 Abból az alkalomból, hogy idén 100 éve alapították az első Waldorf-iskolát a szervezők egy különleges programnappal készültek mindazoknak, akik kilátogatnak Zebegénybe a Fesztre és szeretnék megtudni, hogy mégis, mitől Waldorf…? a Waldorf.

A Waldorf Nap programja:

10:00 – 18:30 Kézműves foglalkozások Waldorf-tanárok és diákok vezetésével kicsiknek és nagyoknak. Zebegényben délelőtt egy kiállítás nyílik Waldorf-iskolások órai munkáiból.

14:00 – 15:00 Mitől Waldorf a Waldorf? Az óvoda és az iskola is. Vendégek: Barabás Katalin, Waldorf-pedagógus, Takáts Péter, a Magyar Antropozófiai Társaság képviselője és Vekerdy Dániel, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium igazgatója.

15:30 – 16:00 Mitől Waldorf a Waldorfeszt? Vendégek: Bátori Ákos és Varga Balázs, a Waldorfeszt főszervezői, végzett Waldorf-diákok.

16:30 – 17:30 Szülői szemmel: Vendégek: Kecskés Karina, színművész, drámapedagógus, meseterapeuta és Lengyelfi Miklós, zenész – basszusgitáros, KFT zenekar, mindketten Waldorfos szülők.

18:00 – 19:00 Öregdiák-szemmel: Vendégek: Lengyelfi Eszter, középiskolai tanár, Óbudai Waldorf Gimnázium, Szabó Eszter szociológus hallgató, KRE, és Pethő Áron, média- és angoltanár szakos hallgató, PPKE, mind végzett Waldorf-diákok

ESTE – Filmvetítés és beszélgetés: Hol és hogyan működnek Waldorf-iskolák a világ körül? Mi az antropozófus orvoslás, a camphill, vagy éppen a biodinamikus gazdálkodás, és hogyan kapcsolódnak a Waldorfhoz? Ki volt Rudolf Steiner, mindezek kidolgozója, és hogyan látta ő a világot?

19:30 – 20:00 “Tanulj, hogy megváltoztasd a világot” – Waldorf 100 film

20:00 – 21:00  Rudolf Steiner öröksége – film

Helyszín: Zebegény, Szőnyi tábor 

További infók: waldorfeszt.hu és facebook.com/waldorfeszt
Jegyek, bérletek a helyszínen vagy: tixa.hu/waldorfeszt2019

12 év alatt a belépés ingyenes.