Barion Pixel

JÓ ÉS GONOSZ HATALMAK A KULTÚRÁBAN- Dr. Reinhold J. Fäth előadása

Ezúton hívunk minden érdeklődőt a Magyar Antropozófiai Társaság képviselő testülete által szervezett Harc az emberi lélekért című előadás sorozat következő előadására, melynek címe:

Jó és gonosz hatalmak a művészetben és a kultúrában,

Előadó: Prof. Dr. phil. Reinhold J. Fäth

2018. márciusában már a vendégünk volt és most ismét Budapesten üdvözölhetjük Prof. Dr. phil. Reinhold J. Fäth-t, a németországi Ottersbergben működő „Die Hochschule für Künste im Sozialen” főiskola professzorát. Előadónk a művészetek területén folyó kultúrharc részleteinek jó ismerője, ezért ezen az előadásán alapvető antropozófiai alapú információkat kapunk az emberiség kulturális fejlődésének megértéséhez. Az előadás súlypontja a művészetek és a dizájn, azaz a minket körülvevő képi és tárgyi világok lesznek.

Foglalkozni fogunk a Gonosz kétarcúságával is a művészetek területén és a michaelita művészetek jelentőségével az új keresztény kultúra szemszögéből. Ahogyan az első előadás, ez is segítséget próbál nyújtani a modern művészetek területén mutatkozó szellemi elsötétülés megértésében, ill. abban, hogy ebben a halott világban hogyan találhatjuk meg az utat az élő és szellemmel áthatott valódi művészetekhez.

Az előadás időpontja:           2020. január 25. szombat

Kezdete:                                    10,00 óra

Az előadás helyszíne:           Budapest, II. Riadó u. 2/b. Rudolf Steiner Ház