Barion Pixel

A TÁRSASÁG 2021. ÉVI HÚSVÉTI ÜNNEPSÉGE

Abban reménykedtünk, hogy a korlátozásokat feloldják és Húsvétkor ismét találkozhatunk. Azonban be kellett látnunk, hogy április első napjai még nem lesznek alkalmasak arra, hogy együtt ünnepeljünk, ezért a Társaság képviselő testülete a 2021. évi Húsvéti ünnepséget egy online rendezvény formájában rendezi meg.

Ezért a MAT Projekt fiatal csapata által szervezett Húsvéti ünnepet a Társaság ünnepi programjává tettük. Ez azt jelenti, hogy

április 3-án, szombaton délután 15,00 órától

élőben közvetítjük „MAT Projekt Ünnepkör program: Húsvét – Beszélgetés és koncert” című programot a Társaság Facebook oldalán. A program során élőben jelentkezünk a Rudolf Steiner Házból és azok, akik ebben az időpontban nézni fogják a programot a következő műsort élvezhetik:

Egy beszélgetést a Húsvétról, melynek vendégei Mesterházy Mária – Waldorf pedagógus, Pékné Pintér Krisztina – Waldorf pedagógus (vallás tanár), Bencze László – zenész, Waldorf Diákkórus karnagya, Varga Balázs – rendezvényszervező (MAT projekt, Waldorfeszt, Rügy Egyesület). Vendégeink különböző szemszögekből járják körbe a Húsvét témáját. Egyfelelő vallási oldalról, a Húsvét időszak minőségéről és mondanivalójáról, másfelől a zene és a művészetek oldaláról. 

Eredetileg úgy terveztük, hogy a beszélgetés után a Waldorf Diákkórus húsvéti koncertje következett volna. Ez azonban a korlátozások miatt szintén nem tud megvalósulni. Ezért idén a Waldorf Diákkórus korábbi felvételeiből válogattunk össze egy csokrot és így mégis hallhattok  a Húsvéthoz kapcsolódó zenéket.

Az „Angyali üdvözlettől a feltámadásig” című zenei utazás a Waldorf Diákkórus felvételeivel a húsvét témakörében különböző kultúrák zenéjén keresztül vezet végig.  A felvételek érdekessége, hogy a 10 éves kórus jelentős életeseményein készültek, melyekről Bencze László, a karnagy élőben mesél nekünk!  

A programot bárki megtekintheti aki ellátogat a Társaság Facebook oldalára vagy felkeresi a MAT Projekt YouTube csatornáját, ill. Facebook oldalát.