Barion Pixel

KÜLÖNÖSEN MEGHATÁROZÓ AZ, HOGY MIHEZ KEZDÜNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN

Különösen meghatározó az, hogy mihez kezdünk Szilveszter éjszakáján. Szilveszter éjszakáján a népszellem egyes pillanatokra szabadságot ad, és így az, amit  akkor gondolunk a legmagasabb hierarchiákhoz jut el, és általunk lesz felkarolva, és ez már magában hordozza a megvalósulás erejét.“ – Rudolf Steinernek ezekkel a gondolataival kívánunk boldog újévet honlapunk minden olvasójának, és ezen az „évek közötti éjszakán” azt kívánjuk, hogy mindenki átélhesse azt, hogy egy Krisztusi fénysugárban áll, mely a mélységekből a magasságokba ér. Ugyanis ezen az éjféli órán az idő egy pillanatra térré változik, és ez lehetőséget ad arra, hogy az ember találkozzon a fénnyel, Krisztussal.

A Szilveszter éjszaka minden évben jelképesen arra kér fel mindenkit, hogy úgy élje át ezt a pillanatot, mint a múlt és a jövő közötti választópontot, amikor érezheti a lelkében az elmúlt év érintését, és azt, amikor az elmúlt világév megérinti az új világév kezdetét! (GA195)

Egy olyan időszakban, amely jelképesen kifejezi a múlt és a jövő összefolyását, vagyis Szilveszter éjszakáján ezért arra van szükségünk, hogy mindannyian egy olyan szellemi jövőképpel kössük össze magunkat, mely az emberiség fejlődésének elősegítésére hivatott.