AZ AAG ALAPÍTÁSÁNAK KÉRDÉSEI

Időpont
2022. július 9. 10:00 - 12:00

Helyszín
‌Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

Milyen problémák vannak az Általános Antropozófiai Társaság legitimitásával? Milyen problémákat tárt fel a Gerald Häfner által vezetett munkacsoport az Általános Antropozófiai Társaság alapításával kapcsolatban?

Ezen a délelőttön az érdeklődők számára Takáts Péter bemutatja a problémát és közösen megbeszéljük, kiértékeljük a helyzetet. 

A találkozó 10,00 órakor kezdődik, és a tervek szerint 12,00 óráig tart.

Helyszíne: a Rudolf Steiner Ház, Pecsét terem.


100 éve húzódik annak a problémának a tisztázása, melyet a német nyelvterületen „Konstitutionsproblem” néven ismernek. Ez az u.n. alkotmányossági kérdés az Általános Antropozófiai Társaság néven ismert és Dornachban bejegyzett egyesület megalakulásának kérdéseiről szól, és azok akik ezzel a kérdésel foglalkoznak, azt kutatják, hogy az Általános Antropozófiai Társaság mikor, hogyan alakult és milyen helyzetben volt és van az antropozófiai mozgalomban.

Gerald Häfner a 2019-es közgyűlésen Dornachban jelentette be, hogy Justus Wittich-el (az Általános Antropozófiai Társaság kincstárnoka) és Michael Schmock-al (a németországi Antropozófiai Társaság elnöke) közösen összegyűjtenek, átnéznek és dokumentálnak minden olyan a Goetheanum irattárában fellelhető anyagot, ami az alkotmányossági kérdéssel kapcsolaban állhat. Ezt a munkát végül két év alatt a téma iránt érdeklődő és tenni akaró tagokkal közösen végezték el. Felhívásukra egy 34 tagból/szakértőből álló csoport jött létre, és ez a csoport állította össze az a kronologikusan strukturált dokumentációt, amit a 2022-es közgyűlésen, egy történelmi jelentőségű felszólalásában, Gerald Häfner tárt a tagok elé.

Jellege
előadás

Részvétel
csak tagoknak

Részvételi díj
felajánlás

Szervező
MAT képviselő testület