Barion Pixel

TAKÁTS PÉTER: SZOCIÁLIS ERÉNYEK – HAT RÉSZES TANFOLYAM

Időpont
2024. szeptember 27. 17:00 - 20:00

Helyszín
‌Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem

Takáts Péter: Szociális erények – bizalom, kérdéskultúra és határok.

Ahhoz, hogy napjaink égető problémáit megoldhassuk, először arra van szükség, hogy mi magunk változzunk és ezzel közösségeinkben új szociális képességeket fejlesszünk ki. A mi változásunk nélkül a világ sem fog változni.

Ezért 2024. szeptemberétől egy olyan hat részből álló képzési folyamatot indítok el a Rudolf Steiner Házban, melynek célja, hogy megismerjük azokat a képességeket, melyek erre a változásra lehetőséget adnak. Egymással együtt dolgozva nézzünk rá arra, hogy közösségünk hogyan áll a bizalom kérdéskörével, milyen mértékben volt képes a válasz kultúrát megvalósítani és képes-e a megfelelő  cselekvéshez szükséges mértéket/határokat megtalálni.

Egy-egy témával havonta egy alkalomalritmikusan ismétlődő  időpontban péntek délutánonként foglalkozunk. Egy-egy ilyen alkalom 17,00 órától 20,00 óráig tart, vagyis kb. 3 órát vesz igénybe.

Egy alkalommal három egyenlő részre van bontva. Az első részben az adott napra szánt anyag elméleti részével egy előadás formájában ismerkedünk meg, majd kis csoportokban feldolgozzuk az előadás anyagát, végül a harmadik részben ismét közösen dolgozunk és mindenki elmondja, hogy milyen felismerései, gondolatai, kérdései voltak a munka során és mit tud elképzelni hallottak gyakorlati megvalósítására, különös tekintettel a saját életére és a közösségére.

A tanfolyam időpontjai: 2024. szept. 27. PÉ; 2024. október 25, PÉ; 2024. november 22, PÉ.; 2025. január 17, PÉ; 2025. február 14, PÉ és 2025. március 14.

A tanfolyamon a létszám korlátozott, maximum 20 fő.

A jelentkezéseket a szocerenyek@menedzserkalauz.hu e-mail címre kérem megküldeni. A jelentkezéseket beérkezés sorrendjében tudom figyelembe venni, és ebben a sorrendben töltöm fel a tanfolyam létszámát. A jelentkezés visszaigazolásáról mailt küldök.

A részvétel ingyenes, de 2.000.- Ft támogatást kérünk a Rudolf Steiner Ház működésére.

Jellege
csoportmunka

Részvétel
zártkörű

Részvételi díj
felajánlás

Szervező
Takáts Péter