Barion Pixel

A lélek határélményei – szöveggyűjtemény

2 500 Ft

Megjelent Rudolf Steiner: „A lélek határélményei, Rémület, szégyen, kétkedés és rémült zavarodottság című szöveggyűjtemény, amit Harald Haas szerkesztett, és a bevezetést, ill. a kommentárokat írta.

33 készleten

Kategória:

Leírás

Rudolf Steiner  A LÉLEK határélményei – szöveggyűjtemény

138 oldal, ragasztott, puha fedelű

Az antropozófia újra össze szeretné kötni a földi-térbeliséghez igazodó természettudományos perspektívát az isteni-szellemivel. A szellemihez vezető individuális szabadság útján az embernek meg kell küzdenie azokkal az eleinte akadályozó lényekkel, akik a lelki-szellemi világhoz tartoznak, és akiket ellenerőknek is nevezünk. Ez az összeállítás, amely Rudolf Steiner előadásainak és írásainak idevonatkozó szövegrészleteit tartalmazza, azt szeretné bemutatni, hogy az ellenerőkkel való találkozás „a lélek határain” különböző félelmeket eredményez – amely félelmek éppen a határ megtapasztalásának élményei.

Rudolf Steinernek ebben a szöveggyűjteményben közzétett gondolataival, megteremtjük a szorongások és idegrendszeri megbetegedések megértésének feltételeit. Majd ehhez csatlakozik az egyes ember öntudatlan küszöbátlépésének aspektusa, amely a lénytagok további egymástól való eloldódásához vezet.

Ezzel a pszichológia és a pszichiátria nehezen birkózik meg és idegrendszeri rendellenességekként kezeli, de a Rudolf Steinertől vett idézetek megmutatják, hogy az ebbe a kategóriába sorolt szorongások és lelki határélmények mindegyike több annál, mint külsőleg leírandó jelenség. Ő az ember szabadságához vezető út kísérőjelenségeiként ragadja meg őket, és megmutatja, hogy a lelki-szellemi dimenziók általa ösztönzött figyelembevétele egyúttal iskolázási lehetőségeket és terápiás megközelítéseket is lehetővé tesz.

További információk

Tömeg 1 kg