Barion Pixel

Szellemtudományos szempontok a gyógyításhoz GA 313

3 500 Ft

Elfogyott

Kategória: Címke:

Leírás

Jelenleg a könyv nem kapható!
AF – 13 Antropozófiai füzetek közt megvásárolható!
Szellemtudományos szempontok a gyógyításhoz GA 313

puha kötés, ragssztott 163 oldal

Rudolf Steiner az orvosoknak, gyógyszerészeknek és diákoknak szóló kilenc előadásában számos orvosi meglátást mutat be, terápiás és diagnosztikai szempontokkal. Akárcsak az egy évvel korábbi, első orvostudományi előadássorozat (Bevezetés az antropozófiai orvoslásba) esetében, Steiner közlései itt is rendkívüli hatókörűek és mélységűek.Rudolf Steiner azzal kezdi, hogy leírja az ember fizikai és metafizikai aspektusainak kölcsönhatását, bemutatva egy paradigmát, amelyben a négy test (fizikai, éter-, asztráltest és „én”) ellentétes módokon kapcsolódik a fej-, a mellkas- és az anyagcsere-rendszerből álló hármas emberi szervezethez, és a gondolkodási, érzésbeli és akarati képességeinkhez. Ezek a kihívásokkal teli, de megvilágosító meglátások csodálatos diagnosztikai eszközzé válhatnak a betegek felmérésére és megértésére. Különböző anyagok, köztük például a szilícium-dioxid, a foszfor, a kén, az arzén, az antimon és a higany gyógyhatásait vizsgálja.

Szó esik továbbá az orvosi vizsgálat módszertanáról; a fejlődési rendellenességek kezeléséről; a négyféle éterről; a nyers élelmiszerekről; az „én” és az étel asszimilációjának kapcsolatáról; a fémterápiáról és az ólom, magnézium, ón, vas, réz, arany, higany és ezüst hatásáról; a gyökér- és lágyszárú részek és virágok gyógyászati felhasználásáról; a szalutogén és a kóros erők tevékenysége közötti ritmusos kiegyensúlyozó folyamatról; és a halálról.

A kötet tartalmazza továbbá Rudolf Steiner kérdésekre adott válaszait, az utolsó előadás pedig egyúttal bevezető előadás a gyógyeuritmiához.

További információk

Tömeg 1,2 kg